Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

Bármilyen gombából finom és laktató.
Bármilyen gombából finom és laktató.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre (zöldség)alaplé
  • 30 g szárított vargánya
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 deka vaj
  • 25 deka vegyes gombakeverék
  • 1 szál sárgarépa apróra vágva
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
  • 800 ml csirkealaplé
  • só, bors és egy kevés kapor
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajon futtass meg a vargányát kivéve minden zöldséget, majd öntsd fel az alaplével, add hozzá a többi alapanyagot, majd kis lángon párold 25 percen át. A bulgurt közben főzd puhára a zöldségalaplében, majd kanalazd tányérokba és önts a tetejére a levesből. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek