Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

Bármilyen gombából finom és laktató.
Bármilyen gombából finom és laktató.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre (zöldség)alaplé
  • 30 g szárított vargánya
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 deka vaj
  • 25 deka vegyes gombakeverék
  • 1 szál sárgarépa apróra vágva
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
  • 800 ml csirkealaplé
  • só, bors és egy kevés kapor
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajon futtass meg a vargányát kivéve minden zöldséget, majd öntsd fel az alaplével, add hozzá a többi alapanyagot, majd kis lángon párold 25 percen át. A bulgurt közben főzd puhára a zöldségalaplében, majd kanalazd tányérokba és önts a tetejére a levesből. 

kapcsolódó 7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

Gombás, barna sörös pite – csirkével és pulykával is készítheted

A múlt héten már gyúrtunk elég pitetésztát, most levelessel dobunk össze néhány finomságot, amikből remek, hétköznapi vacsora lesz.

szeptember9., 10:24

Ez a toszkán fehérbabos leves pillanatok alatt elkészülő, igazi mediterrán finomság

Lassan érkeznek a hűvösebb esték, de mi felkészülten várjuk mindegyiket egy-két olyan fogással, amik a nyaralás hangulatát idézik meg.

augusztus17., 12:52

Mustra