Egészséges és finom: meleg saláta fügével és gesztenyével

Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készíts egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában, krutonnal vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.

Tojással teheted még tartalmasabbá.
Tojással teheted még tartalmasabbá.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 dkg fehérrépa felkarikázva
  • 20 dkg főtt gesztenye
  • 2 marék madársaláta vagy rukkola
  • 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
  • 10 dkg aszalt paradicsom kissé összevágva
  • 1 darab kígyóuborka összevágva
  • 2 darab főtt tojás cikkekre vágva
  • 1 ek. vaj
  • 2 nagyobb darab füge cikkekre vágva

Az öntethez

  • 2 ek. méz
  • 2 ek. mustár
  • 6 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 2 ek. majonéz
Recept idők

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze, majd tedd félre. 

A tojást főzd 10 percen át, majd vágd cikkekre, a felkarikázott fehérrépát párold meg. Ha elkészült, forgasd össze a gesztenyével és a fügével a felforrósított vajban, majd adj neki 5 percet.  Ezek után keverd hozzá a saláta összes hozzávalóját. 

Tálald két nagyobb tányérba, és locsold meg a krémesre kevert öntettel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek