Tojással teheted még tartalmasabbá.Rimma_Bondarenko
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg fehérrépa felkarikázva
- 20 dkg főtt gesztenye
- 2 marék madársaláta vagy rukkola
- 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
- 10 dkg aszalt paradicsom kissé összevágva
- 1 darab kígyóuborka összevágva
- 2 darab főtt tojás cikkekre vágva
- 1 ek. vaj
- 2 nagyobb darab füge cikkekre vágva
Az öntethez
- 2 ek. méz
- 2 ek. mustár
- 6 ek. olívaolaj
- ízlés szerint só, bors, tárkony
- 2 ek. majonéz
Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze, majd tedd félre.
A tojást főzd 10 percen át, majd vágd cikkekre, a felkarikázott fehérrépát párold meg. Ha elkészült, forgasd össze a gesztenyével és a fügével a felforrósított vajban, majd adj neki 5 percet. Ezek után keverd hozzá a saláta összes hozzávalóját.
Tálald két nagyobb tányérba, és locsold meg a krémesre kevert öntettel.