Gesztenyés palacsinta – nálunk vörösboros-meggyes raguval készült

Egy remek desszert hétvégére, ami étcsokoládés-rumos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb. Ha vendégek jönnek, ezt dobd össze – éppen elég elegáns az összes ebédhez és vacsorához, mégsem kockáztatsz vele sokat, hiszen a palacsintát mindenki szereti.

A gesztenyés az egyik legfinomabb.
A gesztenyés az egyik legfinomabb.Mariha-kitchen

Hozzávalók 3 személyre

A palacsintához

  • 1 hagyományos bögre liszt (2,5 decis)
  • 2 darab tojás
  • 2 ek. olaj
  • 1 mk.
  • 2 ek. cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 kevés szóda

A töltelékhez

  • 20 deka gesztenyepüré, cukrozott
  • 2 ek. mascarpone

A tetejére

  • 1 ek. vaj
  • 1 deci vörösbor
  • 30 deka meggy
  • 4 ek. cukor
  • 1 tk. étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

Turmixold össze a palacsintatészta hozzávalóit, pihentesd negyedórán át, majd húzd fel egy kis szódával, hogy közepesen sűrű állaga legyen, és süsd ki a palacsintákat.

A töltelék hozzávalóit keverd össze, és azzal kend meg a langyos palacsintákat. 

A raguhoz a vajon pirítsd meg egy kicsit a meggyet, add hozzá a cukrot és a bort. 5 perc után egy kevés meggylé és keményítő keverékével sűrítsd be, majd ezt tálald a palacsinták mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek