A gesztenyés az egyik legfinomabb.Mariha-kitchen
Hozzávalók 3 személyre
A palacsintához
- 1 hagyományos bögre liszt (2,5 decis)
- 2 darab tojás
- 2 ek. olaj
- 1 mk. só
- 2 ek. cukor
- 1 bögre tej
- 1 kevés szóda
A töltelékhez
- 20 deka gesztenyepüré, cukrozott
- 2 ek. mascarpone
A tetejére
- 1 ek. vaj
- 1 deci vörösbor
- 30 deka meggy
- 4 ek. cukor
- 1 tk. étkezési keményítő
Elkészítés:
Turmixold össze a palacsintatészta hozzávalóit, pihentesd negyedórán át, majd húzd fel egy kis szódával, hogy közepesen sűrű állaga legyen, és süsd ki a palacsintákat.
A töltelék hozzávalóit keverd össze, és azzal kend meg a langyos palacsintákat.
A raguhoz a vajon pirítsd meg egy kicsit a meggyet, add hozzá a cukrot és a bort. 5 perc után egy kevés meggylé és keményítő keverékével sűrítsd be, majd ezt tálald a palacsinták mellett.