Hétvégi palacsinta: téli, gesztenyés-narancsos palacsintatorta

Palacsintából tényleg soha nem elég, így arra gondoltunk, összedobunk egy téli hangulatú, gesztenyés-narancsosat, és nem bántuk meg.

A likőrt kis is hagyhatod belőle.
A likőrt kis is hagyhatod belőle.Lilechka75

Hozzávalók

A palacsintához

  • 2 bögre liszt
  • 2 dl tej
  • 3 nagyobb darab tojás
  • 4 nagy ek. cukor
  • 1 tk.
  • 3 nagy ek. olaj
  • 1 kevés szódavíz

A töltelékhez

  • 1 kis üveg narancslekvár
  • 1 nagyobb darab narancs leve és héja
  • 25 dkg cukros gesztenyemassza
  • 20 deka mascarpone
  • 0.5 dkg narancslikőr
  • 3 nagy ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Robotgéppel keverd el a tészta hozzávalóit, majd adj neki 15 perc pihenőt a konyhapulton. Húzd fel egy kis adag szódával, hogy vékony, krémes tésztát kapj, ezt követően palacsintasütőben, kis lángon süsd ki a palacsintákat. 

A narancsot a lekvárral és a likőrrel keverd el, a gesztenyét pedig a mascarponéval és a cukorral. A kétféle töltelékkel kend meg a palacsintákat, rétegezd egymásra, majd még langyosan tálald a palacsintatortát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek