Tökéletes őszi vacsora: gesztenyés-húsos tészta

Van élet a gesztenyepürén túl, még akkor is, ha ezt a hagyományosan magyar édességet továbbra is imádjuk. A finom, főtt szelídgesztenye azonban egy rakás sós főételbe is jól illik, ezekből mutatunk meg a héten egy párat.

Ez egy igazán krémes, tejszínes és húsos fogás lesz, ami nem túl markáns ízével alkalmas arra is, hogy kedvenc fűszereid és aromás sajtjaid is belecsempészd. Ha szereted például a tárkonyt, akkor benne a helye, de jól illik a tetejére egy pár szelet, néhány csepp gesztenyemézzel meglocsolt camembert sajt is. 

Tárkonnyal és rozmaringgal is fűszerezheted.
Tárkonnyal és rozmaringgal is fűszerezheted.AlekZotoff

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 kiebb fej hagyma
  • 400 gramm darált hús (pulyka és sertés is lehet)
  • 200 gramm főtt szelídgesztenye
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint rozmaring vagy tárkony
  • 1 kisebb doboz tejszín
  • 500 gramm tagliatelle tészta
  • adagonként egy evőkanálnyi parmezán vagy grana padano sajt
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben, süsd meg benne a kockákra vágott gesztenyét, majd vedd ki és süsd meg a zsiradékban a hagymákat is. Ha egy pár percig sültek, add hozzá a húst, és süsd még néhány percen keresztül. Ezek után add hozzá a rozmaringot és mehet bele a tejszín is.

Párold a szószt néhány percig, közben főzd meg a tésztát. Tálaláskor őrölj rá borsot. Reszelj a tetejére egy jó adagot a sajtokból, majd mehet rá a gesztenye is. Paradicsomos-vörösboros változatban is finom, vega verzióban pedig a húst helyettesítheted apróra vágott, főtt gesztenyével.

 

 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek