Ez egy igazán krémes, tejszínes és húsos fogás lesz, ami nem túl markáns ízével alkalmas arra is, hogy kedvenc fűszereid és aromás sajtjaid is belecsempészd. Ha szereted például a tárkonyt, akkor benne a helye, de jól illik a tetejére egy pár szelet, néhány csepp gesztenyemézzel meglocsolt camembert sajt is.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy evőkanál vaj
- 1 kiebb fej hagyma
- 400 gramm darált hús (pulyka és sertés is lehet)
- 200 gramm főtt szelídgesztenye
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint rozmaring vagy tárkony
- 1 kisebb doboz tejszín
- 500 gramm tagliatelle tészta
- adagonként egy evőkanálnyi parmezán vagy grana padano sajt
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat egy nagy serpenyőben, süsd meg benne a kockákra vágott gesztenyét, majd vedd ki és süsd meg a zsiradékban a hagymákat is. Ha egy pár percig sültek, add hozzá a húst, és süsd még néhány percen keresztül. Ezek után add hozzá a rozmaringot és mehet bele a tejszín is.
Párold a szószt néhány percig, közben főzd meg a tésztát. Tálaláskor őrölj rá borsot. Reszelj a tetejére egy jó adagot a sajtokból, majd mehet rá a gesztenye is. Paradicsomos-vörösboros változatban is finom, vega verzióban pedig a húst helyettesítheted apróra vágott, főtt gesztenyével.