Fokhagymás szerecsendiós garnéla – lila burgonyából készült hercegnőburgonyával lesz a legkülönlegesebb

Nagyon látványos és szupergyorsan elkészíthető recept, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján is összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét vagy hercegnőburgonyát, nem dolgozol vele többet, mégis egy fenszi, különleges fogásnak tűnik majd a tányéron.

GettyImages-469311080
grandriver

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka tisztított garnélafarok
  • ízlés szerint só, zöld bors, fokhagymapor, szerecsendió
  • 1 nagy ek. vaj
  • 3 ek. olaj
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Engedd fel a garnélát, és várd meg, amíg szobahőmérsékletű lesz, majd itasd fel róla a vized egy kicsit, és fűszerezd.

A forró zsiradékok keverékében süsd kis lángon 6-8 percen át kicsit kevergetve, majd még melegen tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek