Balzsamos-fügés csirke – egy kevés rozmaringgal és csicseriborsóval lesz a legfinomabb

Ha te is úgy vagy vele, hogy csirkés receptekből soha nem elég, jó hírünk van! Itt egy egyszerű balzsamecetes-fügés finomság, ami akár egy vajas pirítós szelet mellett is remekül működik.

Friss fügével díszítheted.
Friss fügével díszítheted.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab csirkecombfilé
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 1 tk. balzsamecet
  • 1 marék aszalt füge
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • 1 deci alaplé
  • 0.5 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A zsiradékokat forrósítsd össze és süsd meg a befűszerezett húsokat benne. Ha megpuhultak, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és forrald össze kissé. Friss fügével és rozmaringgal tálald – akár egy szelet vajas pirítóssal is remek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek