Fehérbab-tonhal saláta – egy nagy adag oregánóval lesz igazán egzotikus

Jó kis görögös hangulatú salátát hozunk, amiből annak szezonjában soha nem hagyjuk ki a friss kaprot sem. Még egy fogás, amitől nem kopogtat majd a délutáni kajakóma, mégis estig ellát elég energiával.

Lila hagymával és baconkockákkal is finom.
Lila hagymával és baconkockákkal is finom.travellinglight

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka főtt fehérbab
  • 20 deka lecsöpögtetett tonhalkonzerv
  • 10 deka fekete olíva
  • 1 ek. kapribogyó
  • 3 ek. olívaolaj
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 mk. méz
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Ezzel a salátával csak annyi dolgod van, hogy minden alapanyagot és ízesítőt alaposan összekeversz és adsz a keveréknek fél órát a hűtőben. Tökéletes tavaszi-nyári grillvacsorákhoz, de felmelegítve, meleg salátaként is tálalhatod. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek