Mi ráadásul egy kontakgrillben sütjük a félbevágott padlizsánokat, nem sütőben, így az előkészületek ideje is sokkal rövidebb lesz. Ha már nem forró, kanalazd ki a héjából, dobd az aprítógépbe, turmixba, vagy akár a smoothie-készítőbe, és keverd krémesre. A padlizsánkrém titka, hogy nem kell túlgondolni és agyonfűszerezni. Akkor tökéletes, ha egy kicsit kiemeled a zöldség ízét, és langyosan kanalazod a forró pirítósszeletekre.
Előételként és könnyű vacsoraként is szeretjük.Larisa Sadomtseva
Hozzávalók
- 3
ek.
olaj
- 2
nagyobb darab
padlizsán
- 1
mk.
só
- 0.5
fej.
lila hagyma
- 1
gerezd
zúzott fokhagyma
- 5
ek.
majonéz
- 1
késhegynyi
frissen tört bors
- Elkészítési idő: 20 perc
- Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
Vágd félbe hosszában a padlizsánokat, majd olajozd be a belső felüket. Süsd a konkatkgrillben 10-15 percen át, majd húzd le mindegyik szelet héját.
Dobd az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt, majd 2 perc alatt keverd krémesre.