A legfinomabb erdélyi padlizsánkrémet két perc alatt összedobod egy aprítógépben

Mi ráadásul egy kontakgrillben sütjük a félbevágott padlizsánokat, nem sütőben, így az előkészületek ideje is sokkal rövidebb lesz. Ha már nem forró, kanalazd ki a héjából, dobd az aprítógépbe, turmixba, vagy akár a smoothie-készítőbe, és keverd krémesre. A padlizsánkrém titka, hogy nem kell túlgondolni és agyonfűszerezni. Akkor tökéletes, ha egy kicsit kiemeled a zöldség ízét, és langyosan kanalazod a forró pirítósszeletekre.

Előételként és könnyű vacsoraként is szeretjük.
Előételként és könnyű vacsoraként is szeretjük.Larisa Sadomtseva

Hozzávalók

  • 3 ek. olaj
  • 2 nagyobb darab padlizsán
  • 1 mk.
  • 0.5 fej. lila hagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 ek. majonéz
  • 1 késhegynyi frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágd félbe hosszában a padlizsánokat, majd olajozd be a belső felüket. Süsd a konkatkgrillben 10-15 percen át, majd húzd le mindegyik szelet héját.

 Dobd az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt, majd 2 perc alatt keverd krémesre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek