Epres-krémes palacsinta – ezt a legválogatósabbak is imádni fogják

Az epret és a főzött krémet nem lehet nem szeretni, ha pedig kezdő vagy a konyhában, akár pudinggal is készítheted ezt a remek, nyári finomságot.

Nyami.
Nyami.Lauri Patterson

Hozzávalók 4 személyre

A krémhez

  • 0.5 liter tej
  • 1 csomag hidegen készülő pudingpor
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 2 ek. eperlekvár
  • 0.5 mokkáskanál
  • 10 deka eper kis kockákra vágva
  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 bögre tej
  • 2 darab tojás
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk.
  • szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez készítsd el a pudingot a tasakon leírtaknak megfelelően, majd egyszerűen forgasd össze a többi szükséges hozzávalóval. A palacsinta hozzávalóit dolgozd össze egy turmixgépben annyi szódával, hogy egy sűrűn folyó palacsintatésztát kapj, majd kis lángon süsd ki egy tapadásmentes palacsintasütőben mindegyiket. Ha már langyosra hűlt, töltsd meg a krémmel és tálald házilag felvert tejszínhabbal.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek