Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

Kalácskockákkal teheted még tartalmasabbá.
Kalácskockákkal teheted még tartalmasabbá.Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • ízlés szerint kecskesajt, menta és érett balzsamecet a tetejére
  • 40 deka eper
  • 5 deci víz
  • 1.5 deci tejszín
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 0.5 kisebb darab citrom leve és héja
  • 2 ek. porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 mk.
  • 2 ek. eperszörp
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg az epret a vízben és ízesítsd, majd turmixold össze alaposan és szűrd le. Ha kihűlt, alaposan keverd el benne a tejszínt és mascarponét, majd a kecskesajttal, balzsamecettel és friss mentával a tetején tálald.

kapcsolódó Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik
Gombóc Artúr like a pro: 5 tipp, hogy úgy edd a csokit, ahogy a profik

Nem mintha ne lehetne nekiesni a csokinak, de még annál is jobb képben lenni azzal, mit érdemes figyelni kóstolása közben.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

május23., 10:24

Még egy tipp izgalmas levesekre: kókuszos, ázsiai rizsleves

Ne ijedj meg a fura kombinációtól, egy kicsit thai hangulatban készítettük ezt a gazdag fogást, és nem bántuk meg. A tetején elférnek a gyömbérszeletek, a mungóbabcsíra és bármilyen grillezett tengeri herkentyű.

május22., 10:44

Grillezett barack-kecskesajt leves – néhány perces nyári finomság

Ha szereted a különleges kombinációkat, mindenképpen próbáld ki a kecskesajt és a nektarin kombinációját. Egy kis csilivel és mézzel még izgalmasabbá teheted a fogást.

július2., 10:24

Mustra