Vörös cheddarral készítettük.Justin Paget
Hozzávalók 3 személyre
A lasagnéhoz
- 9 darab lasagnetésztalap
- 60 deka bármilyen darált hús
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 3 ek. olaj
- 4 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
- 1 üveg Marinara-szósz
- 1 ek. vörös pesto
- 1 deci vörösbor
- 1 mk. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom
A szószhoz
- 2 nagyobb darab sült édesburgonya pürésítve
- 2 deci tejszín
- 15 deka reszelt cheddar
- 15 deka reszelt mozzarella
- 2 deka vaj
Elkészítés:
A tésztalapokat osztd 3 részre és fogj egy kisebb jénait, amiben elkészíted majd a fogást.
A ragu hozzávalóit alaposan puhítsd meg, kezdd a vöröshagymával, aztán süljön a hús 10 percet, utána egyszerre mehet bele a többi hozzávaló, és így is kapjon a keverék még 10 percet.
Rétegezd a tésztát a hússal, és süsd fél órán át a sütőben.
Az édesburgonyás szósz hozzávalóit melegítsd össze, amíg a sajt elolvad, majd öntsd a lasagne tetejére, és pirítsd rá a sütőben 15 perc alatt.