Remek őszi vacsora: lasagne édesburgonyás sajtszósszal

Ha szereted a lasagnét és az édesburgonyát is, miért ne keverhetnéd két kedvenced egy fogásban? Nálunk vörös cheddar és mozzarella került a tetejére, de természetesen bármelyik kedvenc sajtottal isteni lesz ez a klasszikus.

Vörös cheddarral készítettük.
Vörös cheddarral készítettük.Justin Paget

Hozzávalók 3 személyre

A lasagnéhoz

  • 9 darab lasagnetésztalap
  • 60 deka bármilyen darált hús
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 ek. olaj
  • 4 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 üveg Marinara-szósz
  • 1 ek. vörös pesto
  • 1 deci vörösbor
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom

A szószhoz

  • 2 nagyobb darab sült édesburgonya pürésítve
  • 2 deci tejszín
  • 15 deka reszelt cheddar
  • 15 deka reszelt mozzarella
  • 2 deka vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztalapokat osztd 3 részre és fogj egy kisebb jénait, amiben elkészíted majd a fogást. 

A ragu hozzávalóit alaposan puhítsd meg, kezdd a vöröshagymával, aztán süljön a hús 10 percet, utána egyszerre mehet bele a többi hozzávaló, és így is kapjon a keverék még 10 percet. 

Rétegezd a tésztát a hússal, és süsd fél órán át a sütőben. 

Az édesburgonyás szósz hozzávalóit melegítsd össze, amíg a sajt elolvad, majd öntsd a lasagne tetejére, és pirítsd rá a sütőben 15 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek