Hozzávalók
A töltelékhez
- 45 dkg. édesburgonya meghámozva, felkockázva
- 1.5 dl. tejszín
- 6 nagy ek. porcukor
- 1 mk. só
- 1 dl. karamellszirup
- 1 db. vaníliarúd kikapart magjai
- 2 db. tojás
- 1 nagy ek. liszt
- 1 csapott mk. gyömbérpor
- 0.5 mk. fahéj
A tésztához
- 30 dkg. liszt
- 2 nagy ek. cukor
- 0.5 db. citrom héja és leve
- 1 mk. só
- 10 dkg. puha vaj felolvasztva
- 1 nagy ek. tejföl
- néhány evőkanál víz, ha szükséges
Elkészítés:
1. A tészta összes hozzávalóját dobd egy robotgépbe és 3-5 perc alatt keverj belőle sűrű tésztát.
2. Lefóliázva, lelapítva tedd a hűtőbe legalább 15 percre.
3. Az édesburgonyát tedd a zöldségpárolóba és adj neki 20 percet.
4. Ha elkészült, egy turmixban, vagy robotgéppel egyszerűn dolgozd össze a töltelék hozzávalóival.
5. A tésztát nyomkodd egy piterformába és 5 percig süsd elő 185 fokon.
6. Ezek után mehet bele a krém, majd (lehetőleg gőzben) süsd 35 percen át 175 fokos sütőben.
Hidegen tálald, frissen felvert, narancsos tejszínhabbal a tetején.