Heti kedvencünk: téli édesburgonya pite gyömbérrel

Egy izgalmas édesség ami még az ünnepi asztalon is megállja a helyét, főleg, ha lila édesburgonyából készíted, egy kis narancsos tejszínhabbal.

Hidegen tálald, frissen felvert, narancsos tejszínhabbal a tetején.
Hidegen tálald, frissen felvert, narancsos tejszínhabbal a tetején.gsagi

Hozzávalók:

A töltelékhez

  • 45 dkg. édesburgonya meghámozva, felkockázva
  • 1.5 dl. tejszín
  • 6 nagy ek. porcukor
  • 1 mk.
  • 1 dl. karamellszirup
  • 1 db. vaníliarúd kikapart magjai
  • 2 db. tojás
  • 1 nagy ek. liszt
  • 1 csapott mk. gyömbérpor
  • 0.5 mk. fahéj

A tésztához

  • 30 dkg. liszt
  • 2 nagy ek. cukor
  • 0.5 db. citrom héja és leve
  • 1 mk.
  • 10 dkg. puha vaj felolvasztva
  • 1 nagy ek. tejföl
  • néhány evőkanál víz, ha szükséges
Recept idők

Elkészítés:

1. A tészta összes hozzávalóját dobd egy robotgépbe és 3-5 perc alatt keverj belőle sűrű tésztát.

2. Lefóliázva, lelapítva tedd a hűtőbe legalább 15 percre.

3. Az édesburgonyát tedd a zöldségpárolóba és adj neki 20 percet.

4. Ha elkészült, egy turmixban, vagy robotgéppel egyszerűn dolgozd össze a töltelék hozzávalóival. 

5. A tésztát nyomkodd egy piterformába és 5 percig süsd elő 185 fokon.

6. Ezek után mehet bele a krém, majd (lehetőleg gőzben) süsd 35 percen át 175 fokos sütőben. 

Hidegen tálald, frissen felvert, narancsos tejszínhabbal a tetején.

 

 

kapcsolódó Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre
Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre

Még most sem késő kitalálni, mi legyen a menü.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán januárban gondolkodsz? Dobd össze ezt az ananászos-mogyoróvajas ragut, imádni fogod!

Szeretjük mi a répa–hummusz kombót is, de ha igazán profi változatban űznéd a vegánságot, ezt a remek, kicsit édes és csípős szószt tálald egy nagy adag párolt rizs tetején!

január10., 06:24

Jön a farsang, mutatjuk a tökéletes farsangi fánk receptjét!

Nem is olyan nehéz tökéletes fánkot készíteni, és ha egy biztosan működő receptet szeretnél, erről készíts képernyőfotót!

január18., 06:24

Edd magad csinosabbra! Görög csirkés kebab tzatzikivel

Ha már az év eleje a diétás napoké, legyenek a fogásaink úgy kalóriaszegények, hogy közben igazán finomak is!

január7., 06:24

Itt a vegán január: dobj össze egy isteni, olaszos tésztasalátát!

Ha vegán fogás, akkor legyen finom és laktató, mert nem érünk rá egy óra múlva is enni – ezt valljuk mi.

január11., 06:20

Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

január19., 06:32

Ez a legfinomabb vegán fogás: sült növényi sajt grillezett csilis-mézes ananásszal

Hogyha szeretnél egy kicsit egészségesebb fogásokat enni így az ünnepek után, de nem mondanál le a legfinomabb ízekről, ezt a remek sajtos receptet készítsd el!

január14., 06:32

Mustra