Olcsó, diétás és nagyon finom: édesburgonya-pörkölt magyarosan

Eheted barna rizzsel, kenyérrel, de akár tortillalapokba töltve is, minden változatában finom. Ha nem vagy vegetáriánus, néhány kolbászt is karikázz a raguba!

Tésztával, rizzsel és kenyérrel is finom.
Tésztával, rizzsel és kenyérrel is finom.haoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab édesburgonya felkockázva
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma apróra felkockázva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 nagy ek. sűrű paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, kömény
  • 1 kisebb darab tv-paprika apróra vágva
  • 0.5 dl vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

1. A forró zsiradékok keverékén adj 5-7 percet a hagymának és paprikának.

2. Sorban add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és pirítsd 4 percen át.

3. Önts alá egy fél pohár vizet, majd főzd addig, amíg az édesburgonya megpuhul.

TIPP: Ha krémesebbre szeretnéd, egy nagy kanál mascarponét és adhatsz hozzá, miután elkészült.

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek