Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

Sós karamellszósszal a legfinomabb.
Sós karamellszósszal a legfinomabb.marhero

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 nagyobb darab édesburgonya
  • 1 tk. sütőpor
  • 3 ek. puha vaj
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 mk.
  • (elhagyható) fahéj ízlés szerint
  • 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 bögre tej
  • 2 kisebb darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg sütőben az édesburgonyákat, majd pürésítsd egy aprítógépben. Ezek után dobd mellé egy nagyobb tálba az összes alapanyagot, és egy robotgéppel dolgozd sűrű tésztává. Ha ezzel megvagy, egy kivajazott teflonserpenyőben süss belőle kisebb amerikai palacsintákat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek