Édesburgonya-lencse dahl – egyszerű indiai vacsoratipp

Ha nyitott vagy a különleges ízekre, neked hoztuk ezt a gyors vacsoraötletet. A dahl az indiai konyhából ismert egytálétel, aminek nagyjából végtelen számú változata van. Ez az édesburgonyás az egyik legfinomabb, főleg füstöt paprikával és egy kanál hideg, sűrű joghurttal tálalva.

Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá.
Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá.Eleonora Tuveri

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagy evőkanál vaj vagy ghee
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili, fokhagymapor, kurkuma, kömény
  • 6 deci alaplé
  • 25 deka vörös lencse
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. friss spenót
  • 2 darab édesburgonya felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az alaplében főzd meg a lencsét, a zsiradékban pedig puhítsd meg a hagymát és az édesburgonyát. Fűszerezd alaposan, és ha a lencse elkészült, keverd azt is a batátához. Melegítsd össze, majd ha elkészült, add hozzá a spenótleveleket is. Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek