Édesburgonya-lencse dahl – egyszerű indiai vacsoratipp

Ha nyitott vagy a különleges ízekre, neked hoztuk ezt a gyors vacsoraötletet. A dahl az indiai konyhából ismert egytálétel, aminek nagyjából végtelen számú változata van. Ez az édesburgonyás az egyik legfinomabb, főleg füstöt paprikával és egy kanál hideg, sűrű joghurttal tálalva.

Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá.
Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá.Fotó: Eleonora Tuveri

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy evőkanál vaj vagy ghee
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili, fokhagymapor, kurkuma, kömény
  • 6 deci alaplé
  • 25 deka vörös lencse
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 2 ek. friss spenót
  • 2 darab édesburgonya felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az alaplében főzd meg a lencsét, a zsiradékban pedig puhítsd meg a hagymát és az édesburgonyát. Fűszerezd alaposan, és ha a lencse elkészült, keverd azt is a batátához. Melegítsd össze, majd ha elkészült, add hozzá a spenótleveleket is. Ha szaftosabban szeretnéd, két kanál sűrű joghurtot is adj hozzá. 

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!
Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Tovább »

Még több recept

Narancshéjjal és aszalt barackkal is készülhet idén a burgonyaköret

Paprikásan, fokhagymásan és püréváltozatban is imádjuk a burgonyát, ahogy persze zöldfűszerekkel is, de ha ezt túl hagyományosnak találod, dobd fel egy adag krémes mascarponéval és aszalt barackkal. Szárnyasok mellett tökéletes fogás, főleg, ha egy kevés tárkonyos-tejszínes egresragut is tálalsz mellé.

2020. december14., 06:04

Ez a baconös dauphinoise tökéletes köret lesz minden sült hús mellett

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

március23., 10:24

Karfiolrizs pestóval és grillezett paradicsomokkal – egy nagy adag sajtot olvasztottunk a tetejére

Ha te is spórolnál a kalóriákkal, mégsem mondanál le a finom falatokról, ez a remek zöldséges fogás biztosan tetszeni fog. Ha éppen nem zavarnak a zsírosabb hozzávalók, egy nagy kanál tejfölt és egy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére.

április18., 12:52

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

április20., 10:24

Ezt a burgonyalevest aszalt barackkal és durvára tört dióval dobtuk fel

Jó a krumplileves a nagymama savanyú változatában, vagy krémlevesként baconkockákkal, gombával, vagy zölségcsipsszel, de ebben az őszi változatban is remek, ráadásul költséghatékony fogás.

2020. november14., 06:04

Az Eton mess eperrel a legfinomabb, ha gyors, isteni desszertet keresel, ezzel próbálkozz!

Ha nem indítanád el a sütőt, nem kevernél tésztát egy süteményhez, dobd össze ezt a klasszikust, és ne hagyd ki belőle a puha, porcukros eperfalatokat. Ha különlegesebbre készítenéd, előtte egy kevés balzsamecetbe és eperszirupba pácold néhány órára.

április21., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.