Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

Csemegekukorica is mehet bele, ha épp van otthon.
Csemegekukorica is mehet bele, ha épp van otthon.littleclie

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb szelet sárgadinnye felkockázva
  • 2 marék madársaláta
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. napraforgóolaj
  • ízlés szerint só, bors, csili
  • 30 darab tisztított garnélafarok
  • 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
  • 0.5 darab kígyóuborka felkockázva
  • 15 deka koktélparadicsom összevágva
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. balzsamecet
  • 20 deka mozzarella felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A koktélparadicsomokat locsold meg a balzsamecettel, sózd, borsozd és tedd félre. A sárgadinnyét ízesítsd a mézzel és tedd egy nagyobb tálba. A szobahőmérsékletű garnélát fűszerezd be alaposan, majd néhány perc alatt süsd készre a forró zsiradékok keverékében. Ezek után forgasd össze az összes szükséges alapanyagot, locsold meg olívaolajjal és tálald ki két tányérra. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek