Kóstoltad már a cukkinitésztát olaszos változatban?

Imádjuk a cukkinitésztát sűrű paradicsomszósszal és parmezánnal, így már nem is akkora szenvedés lemondani a hagyományos tésztáról. Tejszínes csirkeragu, rántott hal vagy grillezett, fokhagymás hússzeletek mellett érdemes tálalnod.

Egy kevés parmezánnal a legfinomabb.
Egy kevés parmezánnal a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb darab cukkini
  • 2 nagy evőkanál olaj
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, bazsalikom, oregánó, kakukkfű
  • 0.5 pohár paradicsomszósz
  • 3 ek. ketchup
  • 5 deka reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Zöldségspirálozón vágd össze a cukkinit, és a forró zsiradékok keverékén ne adj többet neki 4 percnél. Ha ezzel megvagy, add hozzá a szószt, ami klasszul lehűti, így még roppanós marad. Ezek után mehetnek hozzá az ízesítők, majd parmezánnal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek