Citromos-cukkinis tészta pecorinóval – gyors vacsoratipp, ami másnap is finom

Gyors, friss, egészséges és egy kicsit különleges finomság, ami akkor a legjobb, ha egy csokor snidlinget is aprítasz a tetejére. Ha nagyobb adagban készül, az sem baj, mert másnap akár hidegen is eheted, úgy is isteni.

Nálunk dupla adagban készült.
Nálunk dupla adagban készült.luchezar

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb darab cukkini apróra vágva
  • 2 adag száraztészta
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 nagy ek. olaj
  • 10 deka pecorino sajt
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben, közben a cukkinit a zsiradékok keverékén puhítsd meg és fűszerezd be. Ha ezzel megvagy, szűrd le a tésztát és forgasd össze a cukkinivel és a többi alapanyaggal. Reszelt pecorino sajttal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek