Cukkinis-narancsos sütemény sajtkrémes mázzal – egészségesebb és egyszerűbb, mint a legtöbb süti, amit ismersz

Cukkinivel még finomabbak és kevésbé szárazak leszek a sütemények, ráadásul semleges íze miatt senkinek nem tűnik fel, hogy egy kevés egészséges hozzávalót is kapott az édesség. Mutatunk is egy példát az egyik pofonegyszerű kevert édességre.

A narancsos krémsajt nagyon finom a tetején.
A narancsos krémsajt nagyon finom a tetején.DebbiSmirnoff

Hozzávalók

A tetejére

  • 1 kiseb doboz natúr krémsajt
  • 3 ek. narancsszörp
  • 1 darab bionarancs reszelt héja és leve
  • 2 ek. porcukor
  • 1 mk. vaníliakivonat

A süteményhez

  • 30 deka cukkini lereszelve és kinyomkodva
  • 2 darab bionarancs leve és héja
  • 20 deka barna cukor
  • 1 mk.
  • 2 ek. narancslikőrbe áztatott mazsola
  • 30 deka liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 125 g olvasztott vaj
  • 3 db tojás enyhén felverve
Recept idők

Elkészítés:

Egyszerűen keverd el a száraz alapanyagokat egymással, majd az összedolgozott folyékonyakat is add hozzá. Közepes lángon tűpróbáig süsd az édességet, majd dolgozd össze a krémsajtos réteg hozzávalóit, és ha kihűlt, azzal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek