Egyszerű csirkés-póréhagymás rizottó – fehérborral és parmezánnal a legfinomabb

Ha megismered a rizottó készítésének titkát, akkor rájössz, hogy nagyon könnyen elkészíthető, csak éppen mellette kell állnod a lehető legtökéletesebb, krémes végeredményért.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizottórizs
  • 2.5 bögre alaplé
  • 2 nagyobb ek. puha vaj
  • 1 ek. fehérbor
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 15 deka reszelt parmezán
  • 4 ek. olaj
  • 25 deka póréhagyma felkarikázva
  • 30 deka csirkecombfilé felcsíkozva
Recept idők

Elkészítés:

A zsiradékokat felezd el, és két serpenyőben melegítsd fel. Az egyikben süsd meg a hagymát és a befűszerezett húst, a másikban forgasd meg a rizst. Ha ezzel megvagy, add a rizshez a fehérbort, és ha elpárolgott, folyamatosan keverve adagold az alaplevet a rizshez, amíg megpuhul. Ekkor add hozzá a húst, majd a sajttal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek