Csirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagból

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

Avokádóval teheted még gazdagabbá.
Avokádóval teheted még gazdagabbá.Pham Quoc Dung

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 2 ek. balzsamecet
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. feketeribizli-lekvár
  • ízlés szerint só, bors

A salátához

  • 0.5 fej jégsaláta összevágva
  • 35 deka csirkemáj kockákra vágva
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
  • 2 szál zellerszár felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze, a salátához a zöldségeket készítsd elő. A forró zsirakékok keverékén néhány perc alatt süsd meg a májat, majd amikor már langyos, forgasd össze a zöldségekkel és almával. Töltsd az öntetet kis tálkákba, és tálald a saláta mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek