Csirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagból

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

Avokádóval teheted még gazdagabbá.
Avokádóval teheted még gazdagabbá.Pham Quoc Dung

Hozzávalók 2 személyre:

Az öntethez

  • 2 ek. balzsamecet
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. feketeribizli-lekvár
  • ízlés szerint só, bors

A salátához

  • 0.5 fej jégsaláta összevágva
  • 35 deka csirkemáj kockákra vágva
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
  • 2 szál zellerszár felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze, a salátához a zöldségeket készítsd elő. A forró zsirakékok keverékén néhány perc alatt süsd meg a májat, majd amikor már langyos, forgasd össze a zöldségekkel és almával. Töltsd az öntetet kis tálkákba, és tálald a saláta mellett. 

kapcsolódó Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!
Grillsajtok tesztje: a cipőtalp nem nyikorog ennyire!

Görcsbe rándultak a rágóizmaink, mire a sok gumiszerű vacak között valami ehetőt is talátunk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gombás röszti buggyantott tojással – hétvégi reggelinek tökéletes

Reggelire és gyors vacsoraként is remek ez a fogás, amit mi leginkább egy nagy adag reszelt parmezánnal és friss snidlinggel a tetején szeretünk a legjobban.

július31., 10:24

Készíts gyors, nyári salátát pulykahússal és vörös pestóval!

A pestótól minden finomabb, tehát olyan, mint a mogyoróvaj, a szarvasgombaolaj, a vaj, a tejszín vagy a parmezán. Na jó, talán nem minden fogás lesz jobb tőle, de az biztos, hogy a semleges, visszafogott ízű alapanyagokat remekül feldobja egy-egy kanál ebből az olaszos, fűszeres ízesítőből.

július21., 12:52

Thai salátahajó darált hússal – szénhidrátszegény, egzotikus finomság

Ha épp spórolnál a szénhidrátokkal, jöjjön egy izgalmas darált húsos fogás, ami mellől sem a kenyér, sem a rizs nem hiányzik majd.

július28., 10:44

Bacon-nektarin-spenót saláta – ez a tökéletes, gyors vacsora, ha imádod a különleges ízkombinációkat

Nagyjából 10 perc alatt elkészülsz vele, így arra is alkalmas, hogy akkor dobd össze, ha már megérkeztek a vendégek. Egy adag sós fetával és vajas, pirított kaláccsal még izgalmasabb lesz.

július8., 10:24

Kolbászos-májas szendvics

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.

június16., 10:24

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Mustra