Vacsoraötlet hétköznapokra: citromos-articsókás csirkepiccata

A piccata egyszerű, olasz fogás, ami hazájában leggyakrabban borjúhússal készül, de csirkével és hallal is remek lesz. Már mutatjuk is, mennyire megúszósan!

Ez egy tökéletes piccata.
Ez egy tökéletes piccata.grandriver

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab csirkemellfilé (vagy combfilé)
  • 1 fej vöröshagyma apóra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci alaplé
  • 2.5 deci tejszín
  • 1 deci fehérbor
  • 3 nagy evőkanál kapribogyó
  • 1 tk. sárga mustár
  • 1 tk. barna cukor
  • 0.5 db biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint só, bors és friss petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén pirítsd meg a befűszerezett hússzeleteket, majd tedd át egy sütésálló tálba. A hagymákat pirítsd meg a megmaradt zsiradékon, majd forrald össze a többi alapanyaggal és locsold a hússzeletekre. Adj neki a sütőben 25 percet, majd citromkarikákkal és friss petrezselyemmel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek