Citromos-pestós csirke – tökéletes, pofonegyszerű nyári ebéd

A pesto nagyon könnyen megmenti a vacsorát, legyen szó melegszendvicsről, leves ízesítéséről vagy egy gyors, tésztás fogásról. A csirke tetején is remek, főleg egy nagy adag citromhéj és olvadt sajt társaságában.

Lila hagymás vagy snidlinges paradicsomsalátával még finomabb.
Lila hagymás vagy snidlinges paradicsomsalátával még finomabb.MarynaVoronova

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka mozzarellaszelet
  • 50 deka csirkecombfilé
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 üveg pesto
  • 1 kevés citromhéj
  • 4 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be kissé a csirkéket, sózd és borsozd mindegyiket egy kicsit, majd forgasd meg a pesto felében a húsokat. Grillezd meg a szeleteket néhány perc alatt, majd forgasd meg a maradék szószban, reszelj egy kevés citromhéjat a tetejére. Még melegen tedd rá a sajtszeleteket, és adj a húsnak letakarva néhány percet, hogy a sajt ráolvadhasson. Lila hagymás vagy snidlinges paradicsomsalátával még finomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek