Ebbe a csirkecurrybe tökéletes néhány falat édes ananász

A legtöbb sós, húsos raguban nagyon finom egy-egy falat édes, ropogós gyümölcs frissen vagy aszalva. Ebben a csirkés fogásban is tökéletes az ananász, amit nem is kell sokáig puhítanod, mert frissen, ropogósan a legfinomabb.

Párolt rizzsel tálald.
Párolt rizzsel tálald.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

  • 500 g csirkecombfilé bőr nélkül, összevágva
  • ízlés szerint szójaszósz, kínai ötfűszer, gyömbér, fokhagyma, currypor
  • 1 ek. kukoricaliszt
  • 2 ek. növényi olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 deci alaplé
  • 20 deka ananász felkockázva
  • 1 darab kaliforniai paprika összevágva
  • 1 deci sűrű kókusztej
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a csirkét a lisztben, fűszerezd be, és dobd a forró olajra. 6 perc után egyszerűen add hozzá a többi hozzávalót, és a forrald össze. Annyi idő elég neki, amennyi alatt a hús megpuhul.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek