Az olasz hangulat nem csak tésztával, csirkeszeleteken is jól működik

Ha épp visszafognád a szénhidrátokat, ez a klassz, csirkés fogás legyen az egyik, amit kipróbálsz. A bruscetta olasz hangulatát hozza tökéletesen, ha pedig nem bánod a tésztaköretet, egy kevés bazsalikomos-mascarponés házi, gyúrt tészta tetején tálald.

Parmezánnal a tetején a legfinomabb.
Parmezánnal a tetején a legfinomabb.EzumeImages

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 ek. liszt
  • 2 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • 4 nagyobb szelet csirkemellfilé
  • 10 deka parmezán sajt lereszelve
  • 10 deka kenyérmorzsa
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 0.5 kisebb üveg Marinara-szósz
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom a tetejére
  • ízlés szerint só és bors
  • 20 deka mozzarella felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

Rántsd ki a csirkeszeleteket a hagyományos módon, majd tedd egy jénaiba, olvaszd rá a mozzarellakarikákat. Még melegen kanalazd rá a szószt, szórd meg parmezánnal, bazsalikommal, és langyosan tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek