Ez a csípős sertésszűz szendvicsben a legfinomabb, ecetes lila hagymával és házi majonézzel

Ha marad belőle, készíts a raguval gyors vacsorát, amihez csak egy kis adag lilahagyma-salátát kell összedobnod néhány órával korábban. Kevés ecettel és sóval ízesítve a hagyma elveszti erős aromáját, sokkal kevésbé lesz pikáns, mégis izgalmas ízeket ad a vörös húsokkal készült szendvicsekhez.

Rizzsel, tésztával és szendvicsben is finom.
Rizzsel, tésztával és szendvicsben is finom.fotek

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, csilipor
  • 1 nagy ek. paradicsomszósz
  • 3 ek. ketchup
  • 2 ek. alaplé
  • 1 kk. méz
  • néhány csepp lime-lé és a lime héja
  • 1 ek. liszt
  • 2 ek. szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat dobd a forró zsiradékok keverékére, közben a befűszerezett lisztben forgasd meg a húsokat. Ha ezzel megvagy, süsd meg őket néhány perc alatt. Közben a többi hozzávalóból keverj egy sűrű mázat, majd ezzel vond be a még forró húscsíkokat. A végén fűszerezd még egyszer, ha szükséges. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek