Rizzsel, tésztával és szendvicsben is finom.fotek
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka sertésszűz felcsíkozva
- 2 ek. olaj
- 1 tk. vaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, csilipor
- 1 nagy ek. paradicsomszósz
- 3 ek. ketchup
- 2 ek. alaplé
- 1 kk. méz
- néhány csepp lime-lé és a lime héja
- 1 ek. liszt
- 2 ek. szójaszósz
Elkészítés:
A hagymákat dobd a forró zsiradékok keverékére, közben a befűszerezett lisztben forgasd meg a húsokat. Ha ezzel megvagy, süsd meg őket néhány perc alatt. Közben a többi hozzávalóból keverj egy sűrű mázat, majd ezzel vond be a még forró húscsíkokat. A végén fűszerezd még egyszer, ha szükséges.