Ezt a cseresznyés ökörszemet egyszerűbb összedobni, mint gondolnád

Nagyon látványos desszert, amit akár vendégváróként is bevethetsz, és ha a gyerekkel is megszerettetnéd a sütikészítést, arra is tökéletesen alkalmas. Ha már a pitén és a lekváron is túl vagy, ezzel lepd meg a családot.

Vendégváróként is tökéletes.
Vendégváróként is tökéletes.Olga Mazyarkina

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 2.5 deka élesztő
  • 20 deka puha vaj
  • 2 deci langyos tej
  • 2 zacskó vanliás cukor
  • 4 ek. cukor
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 tk.

A tetejére

  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 0.5 deci amaretto
  • 3 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 4 deci tej
  • 2 darab tojásfehérje
  • 1 nagy marék kimagozott cseresznye
  • a kenéshez egy egész tojás
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd annak hozzávalóiból gyúrj lágy, de már jól kezelhető tésztát. Pihentesd 40 percen át langyos helyen. 

Főzd meg a pudingot, verd fel a tojásfehérjét, majd ha a krém langyosra hűlt, add hozzá azt és a többi szükséges hozzávalót is (a cseresznye kivételével). 

A tésztát nyújtsd ki kissé, szaggasd nagyjából fánkméretűre, majd egy kis pohárral nyomkodd be a közepét, abba mehet egy kanál krém és egy szem cseresznye. Süsd 25 percen át, majd langyosan, porcukorral tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek