Vendégváróként is tökéletes.Olga Mazyarkina
Hozzávalók
- 50 deka liszt
- 2.5 deka élesztő
- 20 deka puha vaj
- 2 deci langyos tej
- 2 zacskó vanliás cukor
- 4 ek. cukor
- 2 darab tojássárgája
- 1 tk. só
A tetejére
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
- 0.5 deci amaretto
- 3 ek. cukor
- 1 mk. só
- 4 deci tej
- 2 darab tojásfehérje
- 1 nagy marék kimagozott cseresznye
- a kenéshez egy egész tojás
Elkészítés:
Futtasd fel az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd annak hozzávalóiból gyúrj lágy, de már jól kezelhető tésztát. Pihentesd 40 percen át langyos helyen.
Főzd meg a pudingot, verd fel a tojásfehérjét, majd ha a krém langyosra hűlt, add hozzá azt és a többi szükséges hozzávalót is (a cseresznye kivételével).
A tésztát nyújtsd ki kissé, szaggasd nagyjából fánkméretűre, majd egy kis pohárral nyomkodd be a közepét, abba mehet egy kanál krém és egy szem cseresznye. Süsd 25 percen át, majd langyosan, porcukorral tálald.