Egy gazdag leves a hideg estékre: burgonyaleves póréhagymával és baconnel

Ha szeretnéd egy gazdag és nagyon finom burgonyalevessel kiváltani a vacsorát, ezt a póréhagymásat próbáld ki. Ha a baconnel (és a kalóriákkal) spórolnál, napon szárított sonkával a tetején érdemes tálalnod.

Még finomabb sajtos krutonnal.
Még finomabb sajtos krutonnal.milanfoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 teáskanál vaj
  • 5 deka baconkocka
  • 2 darab burgonya felkockázva
  • 0.5 szál póréhagyma apróra vágva
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 nagy ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

A bacon és a vaj keverékén pirítsd meg a hagymát és a burgonyát, majd 5 perc után öntsd fel az alaplével, és adj neki 20 percet kis lángon. Ekkor mehet hozzá a tejszín és a mascarpone, majd vedd le a tűzröl. Ha még izgalamsabban szeretnéd, ementálit olvassz megvajazott barnakenyér-szeletekre, és azzal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek