Van otthon bulgur? Próbáld ki csirkemájjal és friss zöldségekkel

Év elején szeretjük leginkább a némiképp egészségesebb, bulguros fogásokat. Egyik kedvencünk ez a finomság csirkemájjal, aminek a tetejéről ne maradjon ki egy nagy adag snidling és petrezselyem sem.

Minél több friss zöldség kerüljön bele.
Minél több friss zöldség kerüljön bele.Angelafoto

Hozzávalók 2 személyre

  • snidling, bazsalikom és petrezselyem a tetejére
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé
  • 30 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, bors, zöld bors
  • 1 kisebb fej hagyma apróra vágva
  • 1 bögre zöldborsó (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 ek. olaj
  • 10 deka koktélparadicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára 20 perc alatt a bulgurt az alaplében, közben a forró zsiradékok keverékén pirítsd üvegesre a hagymát. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá az apróra vágott máj, borsó és fűszerek, majd adj neki 5-10 percet. Ha ezzel is elkészültél, keverd el a bulgurral, paradicsommal, végül a friss zöldfűszerekkel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek