Marad egy kevés sonka húsvétról? Ebbe a krémes borsólevesbe használd fel!

A borsókrémleves édeskés íze mellett tökéletes néhány kocka hagyományos eljárással készült füstölt sonka, és ha még pár kalácsszelet is akad, abból is piríts mellé a tökéletes végeredményért.

Pirított kalács is finom mellette.
Pirított kalács is finom mellette.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre borsó
  • 2 bögre alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 20 deka főtt, füstölt sonka felkockázva (a tetejére)
  • ízlés szerint só, bors és petrezselyem
  • néhány csepp édesítő
  • 1 nagyobb darab burgonya felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát az alaplében, majd a borsónak is adj 5 percet, és végül turmixold össze a keveréket. Szűrd le, majd melegítsd össze a tejszínnel, fűszerezd és a sonkákkal a közepén tálald a levest. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek