Annyi barackhekk mindenekelőtt megemlítendő, hogy ha salátába, süteménybe, vagy más ételbe a héja nélkül aprítanád bele, néhány percre forrázd le, így könnyen lehúzod majd a héját. Akárcsak a paradicsom esetében, itt is remekül működik a forró víz, amiben néhány perc alatt nem főnek meg a zöldségek és gyümölcsök, ám a héjuktól azonnal megszabadíthatjuk őket.
A TheKicthn gasztroszakértői tovább gyarapították a barackos trükkök számát, és nem kevesebbet állítanak, mint hogy egész életünkben rosszul vágtuk fel a barackot. A vádaskodás mögött azonban segítő szándék lapul, ezért nem is haragszunk miatta már csak azért sem, mert valóban eltalálták, hogyan, milyen irányból merre igyekeztünk eddig szabdalni a gyümölcsöket.
Lássuk, mit javasolnak tengerentúli kollégáink!
Amikor megpróbálok felszeletelni egy őszibarackot, általában sikerül jól összenyomnom, ami nemcsak nem esztétikus, hanem ráadásul túl sok gyümölcslé folyik szét végül - kezdi a szerző. - Miután megláttam a friss videót, amelyet egy Holly nevű gasztroblogger tett közzé az Instagramon, rájöttem, hogy sokkal jobb módja is van az őszibarack vágásának az enyémnél - fűzte hozzá.
A módszer lényege, hogy ezek után ne hosszában, hanem keresztben vágjuk fel a barackot és csavarjunk egyet rajta, így az egyik fele már ki is szabadult. A másik felében ugyan ott marad a mag, de csak addig, amíg az ember azt is el nem felezi, mert onnan már szinte kiesik a helyéről.
Vizuális típusú olvasóink az alábbi videón követhetik nyomon a pofonegyszerű módszert:
Így sokkal tisztábban, jól gyorsabban és egyszerűbben szabadulsz meg a barackmagtól és kezdődhet a féktelen befőtt- és lekvárkészítés.