Könnyű babos-kelkáposztás penne olaszosan

Egy nagy adag bazsalikom és frissen reszelt parmezán lesz a titka ennek a fogásnak, amibe ha épp van otthon, egy kevés marinált articsóka is remekül illik.

Egy kis bacon is elfér azért benne.
Egy kis bacon is elfér azért benne.EzumeImages

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pennetészta
  • 20 deka kelkáposzta
  • 1 nagy pohár Marinara-szósz
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, friss bazsalikom
  • 15 deka reszelt parmezán
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 2 ek. olívaolaj
  • 15 deka fehérbabkonzerv
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, közben az olajban puhítsd meg a kelkáposztát. Ha ezzel megvagy, add hozzá a többi szükséges alapanyagot (a sajtot kivéve), majd forrald össze. Reszelt sajttal és friss bazsalikommal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek