Könnyű babos-kelkáposztás penne olaszosan

Egy nagy adag bazsalikom és frissen reszelt parmezán lesz a titka ennek a fogásnak, amibe ha épp van otthon, egy kevés marinált articsóka is remekül illik.

Egy kis bacon is elfér azért benne.
Egy kis bacon is elfér azért benne.EzumeImages

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag pennetészta
  • 20 deka kelkáposzta
  • 1 nagy pohár Marinara-szósz
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma, friss bazsalikom
  • 15 deka reszelt parmezán
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 2 ek. olívaolaj
  • 15 deka fehérbabkonzerv
  • 1 tk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, közben az olajban puhítsd meg a kelkáposztát. Ha ezzel megvagy, add hozzá a többi szükséges alapanyagot (a sajtot kivéve), majd forrald össze. Reszelt sajttal és friss bazsalikommal a tetején tálald. 

kapcsolódó Gyors kacsaragu fűszeres szilvával
Gyors kacsaragu fűszeres szilvával

A kacsának remekül állnak a gyümölcsös köretek, ezt a szilvás finomságot ráadásul összedobni sem nehéz. Ha egy kis szerecsendiós burgonyapüré is kerekedik mellé, igazi ünnepi fogás lesz belőle.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tökéletes őszi estékre: pasztinákleves gesztenyével és baconnel

Az édeskés gesztenye és paszternák nagyon jól áll a baconnek. Vagy a bacon a levesnek.

2019. október14., 11:26

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

A guacamole nem csak tortillacsipsszel finom

Egy vega ebéd is könnyen összedobható ezzel a mártogatóssal.

2019. október11., 09:59

Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

2020. október16., 06:04

Isteni töltött burgonya mozzarellával és vörös pestóval

A töltött burgonyákkal általában nincs túl sok munka, ez a verzió sem olyan, ami mellett egész nap a konyhában kell állnod. Csak dobd be a krumplikat a sütőbe, keverd jól össze a tölteléket, és már el is készült ez a finomság.

március25., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Mustra