Fűszeres, mexikói csirkeleves babbal, csirkével és egy kevés lime-mal

Ha épp csak egy sűrű, fűszeres levesre van időd hétköznap esténként, dobj össze egy mexikói változatot, és tálald hideg tejföllel és tortillacsipsszel a tetején! Mi ezúttal egy kevés csirkehússal készítettük.

Jó csípősen a legfinomabb.
Jó csípősen a legfinomabb.Maren Caruso

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 deka főtt vörösbab
  • 10 deka csemegekukorica
  • 8 deci alaplé
  • 5 deka friss jalapeñokarika
  • 2 nagy ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, csili
  • 2 darab paradicsom meghámozva és felkockázva
  • tortillacsipsz és tejföl a tetejére
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 25 deka csirkecomb felcsíkozva
  • 1 nagy ek. olaj
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 darab friss avokádó felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd le az olajon a befűszerezett csirkét, majd az alaplében főzd néhány percig a babbal és a kukoricával. Fűszerezd, és ha a hús elkészült, vedd le a tűzről, add hozzá a többi alapanyagot, és pihentesd fedő alatt egy kicsit. Ha már tálalható, tortillacsipsszel és tejföllel pakold meg. 

kapcsolódó Most akkor ki kell-e klopfolni a húst, vagy nem? Szavazz!
Most akkor ki kell-e klopfolni a húst, vagy nem? Szavazz!

Lehet, hogy a nagymamád is rosszul csinálta a rántott húst? Vagy épp ellenkezőleg, nála volt az igazság?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

október15., 12:52

Heti tunkolós: tejszínes őszi marharagu tökkel

Egy kicsit ázsiai hangulatban készült nálunk ez a fogás, ami annyira szokatlan, hogy a köreten nem is érdemes sokat gondolkodnod mellé. Tökéletesen elég hozzá egy adag naan, vagy épp párolt rizs.

november23., 10:24

Még egy remek tejfölös-sajtos: csirkemell fokhagymásan, őszi fűszerekkel

A csirkemellről tudjuk, hogy a húsok között az egyik legjobb választás, de egymás között azért bevallhatjuk, hogy könnyen lesz belőle száraz, unalmas fogás. De nem ezzel a recepttel: ebben a sajtos-tejfölös változatban még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a csirkemell rajongói.

október29., 09:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

november16., 07:04

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

október16., 06:24

Mustra