Fűszeres, mexikói csirkeleves babbal, csirkével és egy kevés lime-mal

Ha épp csak egy sűrű, fűszeres levesre van időd hétköznap esténként, dobj össze egy mexikói változatot, és tálald hideg tejföllel és tortillacsipsszel a tetején! Mi ezúttal egy kevés csirkehússal készítettük.

Jó csípősen a legfinomabb.
Jó csípősen a legfinomabb.Fotó: Maren Caruso

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 deka főtt vörösbab
  • 10 deka csemegekukorica
  • 8 deci alaplé
  • 5 deka friss jalapeñokarika
  • 2 nagy ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, csili
  • 2 darab paradicsom meghámozva és felkockázva
  • tortillacsipsz és tejföl a tetejére
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 25 deka csirkecomb felcsíkozva
  • 1 nagy ek. olaj
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 darab friss avokádó felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd le az olajon a befűszerezett csirkét, majd az alaplében főzd néhány percig a babbal és a kukoricával. Fűszerezd, és ha a hús elkészült, vedd le a tűzről, add hozzá a többi alapanyagot, és pihentesd fedő alatt egy kicsit. Ha már tálalható, tortillacsipsszel és tejföllel pakold meg. 

Most akkor ki kell-e klopfolni a húst, vagy nem? Szavazz!
Most akkor ki kell-e klopfolni a húst, vagy nem? Szavazz!

Lehet, hogy a nagymamád is rosszul csinálta a rántott húst? Vagy épp ellenkezőleg, nála volt az igazság?

Tovább »

Még több recept

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

május5., 10:44

Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

május4., 10:24

Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

május3., 10:24

Ebbe a baconnel készült, kukoricás leves tetején tökéletes az újhagyma zöldje

Ki ne dobd az újhagyma értékes zöldjét! Bár kevésbé aromás, remekül felhasználható salátákba, levesbetétként, de akár főzelékek tetején is.

április29., 12:52

Marad egy kevés sonka húsvétról? Ebbe a krémes borsólevesbe használd fel!

A borsókrémleves édeskés íze mellett tökéletes néhány kocka hagyományos eljárással készült füstölt sonka, és ha még pár kalácsszelet is akad, abból is piríts mellé a tökéletes végeredményért.

április1., 10:40

Fűszeres-joghurtos csirke – serpenyőben és grillen is tökéletesre sikerül

A csirkének nagyon jót tesz a joghurt, akkor is, ha fokhagymás keverékben pihenteted, akkor is, ha paprikás-köményes fűszerezést választasz. Ez a fogás sült édesburgonyával és joghurtos padlizsánsaláta mellett lesz a legfinomabb.

április15., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.