Fűszeres, mexikói csirkeleves babbal, csirkével és egy kevés lime-mal

Ha épp csak egy sűrű, fűszeres levesre van időd hétköznap esténként, dobj össze egy mexikói változatot, és tálald hideg tejföllel és tortillacsipsszel a tetején! Mi ezúttal egy kevés csirkehússal készítettük.

Jó csípősen a legfinomabb.
Jó csípősen a legfinomabb.Maren Caruso

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka főtt vörösbab
  • 10 deka csemegekukorica
  • 8 deci alaplé
  • 5 deka friss jalapeñokarika
  • 2 nagy ek. paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, csili
  • 2 darab paradicsom meghámozva és felkockázva
  • tortillacsipsz és tejföl a tetejére
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 25 deka csirkecomb felcsíkozva
  • 1 nagy ek. olaj
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 darab friss avokádó felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd le az olajon a befűszerezett csirkét, majd az alaplében főzd néhány percig a babbal és a kukoricával. Fűszerezd, és ha a hús elkészült, vedd le a tűzről, add hozzá a többi alapanyagot, és pihentesd fedő alatt egy kicsit. Ha már tálalható, tortillacsipsszel és tejföllel pakold meg. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek