Olívás-articsókás csirke olasz hangulatban

Egy nagy adag házi tészta és egy gyors, vajas pirítós mellett egyaránt remek ez a klassz fogás, amivel nyáron és a téli hónapokban is sikert arathatsz.

Mascarponéval még krémesebb lesz.
Mascarponéval még krémesebb lesz.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka csirkecomb
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 kisebb fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 deci vörösbor
  • 1 közepes üveg Marinara-szósz
  • 1 nagy ek. vörös pesto
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom a tetejére
  • 20 deka articsókaszív
  • 6 deka fekete olíva
  • 5 deka zöld olíva
  • 1 nagy ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd le a húst a zsiradékok keverékén, és add hozzá a hagymákat is. Add hozzá a bort, és ha kissé elfőtt, mehet bele a Marinara-szósz is. Fűszerezd, majd kis lángon ebben hagyd elkészülni a húst. 

Ha a hús megpuhult, zárd el alatta a hőt, add hozzá a mascarponét, pestót, articsókát és az olívákat. Friss bazsalikommal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek