Ananászos-mogyoróvajas csirkenyársak csípős-mézes kaliforniai paprikával

Egy remek, izgalmas fogás, ami akkor is jó móka, ha a gyerekekkel szeretnéd összedobni. Ezzel a kis mézes trükkel még finomabb.

Nyami.
Nyami.ncognet0

Hozzávalók 2 személyre

A csirkéhez

  • 45 deka csirkecombfilé fekockázva
  • 2 ek. puha mogyoróvaj
  • 1 kis pohár joghurt
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 nagy ek. baracklekvár

A paprikához

  • 1 nagy ek. méz
  • ízlés szerint csilipor, só, bors
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 nagyobb darab kaliforniai paprika felkockázva
  • 2 ek. olaj

A nyársakhoz

  • 30 deka ananász felkockázva, beolajozva
  • 4 darab lila hagyma nagyobb kockákra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét és a paprikát is dolgozd össze egy-egy tálban a szükséges ízesítőkkel, és pihenetsd a hűtőben legalább egy órán át. Ezek után fűzd nyársakra a hagymával és ananásszal, majd süsd a grillen addig, amíg a csirke és a hagyma is elkészül. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek