Hozzávalók
A tésztához
- 2 hagyományos bögre liszt
- 20 deka vaj
- 1 tk. só
- 2 nagy ek. cukor
- néhány kanál hideg víz
A töltelékhez
- 2 darab alma felkockázva
- 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
- 1 bögre fekete ribizli
- 1 nagy ek. vaj
- 2 ek. liszt
- 1 kisebb darab citrom héja és leve
- 6 ek. barna cukor
- 0.5 deci rum
- tojás a kenéshez
Elkészítés:
Dolgozd a tészta hozzávalóit sűrű tésztává, majd felezd el, nyújtsd ki és tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
A lisztben forgasd meg a gyümölcsöket, majd forrald össze a vajjal és az ízesítőkkel. A tészta egyik felét tedd egy piteformába, és öt percig süsd, majd kanalazd rá a tölteléket. Arra mehet a teteje, amit egyben kiszurkálva, akár rácsozva, mintázva is a tetejére tehetsz. Kend meg egy tojással, és adj neki fél órát közepes lángon a sütőben.