Gyors nyári almás-vaníliás feketeribizli-pite

Csak egy kis keverés-kavarás, egy nagyon kevés gyúrás, és máris kész ez a remek pite, ami a vaníliától és egy kevés rumtól lett még finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 hagyományos bögre liszt
  • 20 deka vaj
  • 1 tk.
  • 2 nagy ek. cukor
  • néhány kanál hideg víz

A töltelékhez

  • 2 darab alma felkockázva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 bögre fekete ribizli
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 kisebb darab citrom héja és leve
  • 6 ek. barna cukor
  • 0.5 deci rum
  • tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd a tészta hozzávalóit sűrű tésztává, majd felezd el, nyújtsd ki és tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba. 

A lisztben forgasd meg a gyümölcsöket, majd forrald össze a vajjal és az ízesítőkkel. A tészta egyik felét tedd egy piteformába, és öt percig süsd, majd kanalazd rá a tölteléket. Arra mehet a teteje, amit egyben kiszurkálva, akár rácsozva, mintázva is a tetejére tehetsz. Kend meg egy tojással, és adj neki fél órát közepes lángon a sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek