Legyen a desszerted egészségesebb: almás-fahéjas zabsütik

A csokitortával nekünk személyesen semmi gondunk, de ha háziorvosbarát desszertben gondolkodsz, ez a jó kis almás-fahéjas finomság lesz a kedvenced! Édesítővel és mézzel is készítheted, de akár barna cukorral is, ami izgalmas karamellás aromákat ad hozzá.

Egy kisebb adag lesz belőle.
Egy kisebb adag lesz belőle.Annie Otzen

Hozzávalók

  • 2 kisebb darab alma lereszelve
  • 1 bögre zabpehely
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 mk.
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 6 deka vaj felolvasztva
  • 1 kevés görög joghurt
  • 1 tk. fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze kissé a zabot egy aprítógépben, majd hagyd benne és dolgozd össze a többi hozzávalóval. Annyi joghurtot adj hozzá, amitől már összeáll. Hagyd a hűtőben legalább fél órán át, majd adagold fagyikanállal egy sütőpapírra, nyomkodd le kissé, és 10 perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek