5 egyszerű és isteni leves, amik hétköznap és az ünnepi asztalon is megállják a helyüket

Nekünk aztán semmi bajunk azokkal az ünnepi hangulatú levesekkel, amik nem igényelnek hosszas előkészületeket, aprítást, várakozást és díszítést, hanem helyette egy-két különleges alapanyagtól vagy ízkombinációtól lesznek igazán izgalmasak. Ezen a héten öt ilyen fogást hoztunk.

Ha imádsz a konyhában molyolni és közben meditálni, vagy podcastokat hallgatni, ez az összeállítás nem biztos, hogy neked szól, mert e heti válogatásunk nagyon gyorsan elkészíthető, mégis különleges leveseket tartalmaz. Ezeket éppen annyira tálalhatod egy fáradt csütörtök este, mint amennyire felszolgálhatod karácsony első napján. Már mutatjuk is heti kedvenceinket!

Ahogy szoktuk, most is egy gyors, nagyon egyszerű, de szuperfinom fogást hoztunk. Nem kell az ünnepekig várnod azzal, hogy kipróbáld, egy sima hétköznapot is feldob ez a tartalmas és különleges leves.
A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét. 
Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!
A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak. Ha van otthon egy kevés friss bazsalikom vagy citromfű, azzal is érdemes megszórnod a tetejét. Ha téli hangulatban készítenéd, válaszd a fahéjat és a szerecsendiót.
Egy nagy szelet püspökkenyér lesz mellette a tökéletes kísérő, az sem baj, ha külön erre a célra készítesz belőle egy kevésbé édesített adagot. Ez a verzió tökéletes lesz a reggeli tejeskávék és délutáni matcha latte mellett is.
Oszd meg másokkal is!
Mustra