Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel

Ahogy szoktuk, most is egy gyors, nagyon egyszerű, de szuper finom fogást hoztunk. Nem kell az ünnepekig várnod azzal, hogy kipróbáld, egy sima hétköznapot is feldob ez a tartalmas és különleges leves.

Vannak ételek, amiknél egyszerűen nem lehet megúszni a munkát, de ez a szuper gesztenyeleves nem ilyen. Ha még egyszerűbben készítenéd, természetesen bolti zöldségcsipszet és akácmézet is használhatsz hozzá. Az édes, gesztenyés leves ízét szuperül kiemelik a sós és köménnyel megszórt céklafalatok. 

Már csak a cékla hiányzik mellőle.
Már csak a cékla hiányzik mellőle.andjic

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 deka édes gesztenyemassza
  • 1 mokkáskanál
  • 4 evőkanál cukor
  • 8 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Elkészítés: dobd egy turmixgépbe az összes hozzávalót hidegen, előbb a gesztenyemasszát és a port, majd mehet hozzá a többi összetevő is. Az egészet lassan kezdd melegíteni kis lángon. Amikor már krémes és sűrű, akkor van kész. Ekkor mehet a tetejére egy jó adag fűszeres-sós céklacsipsz és egy vékony csík gesztenyeméz.

Hogy hogyan készüljön a céklacsipsz? Vágd vagy reszeld minél vékonyabb szeletekre (1-2 milliméteresekre) a céklát, aztán dobd bő, forró olajba. Amikor megsültek, sózd és borsozd őket, majd szórj rá egy kevés őrölt köményt is. 

Ha a csipsz túl merész húzás lenne otthon, akkor aszalt meggyet és vajban megforgatott forró főtt gesztenyét dobj a tetejére.

Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta

Puha kakaós piskóta, könnyű gesztenyehab, kicsi meggylekvár és csokikrém – légies, őszies, és nem diétás.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Ez a remek olasz, húsos raguleves akár önálló fogásként is megállja a helyét

Egy jó desszert mellette éppen elég, mondjuk egy sütőtökös krémmel és Amarettoval készült tiramisu, így a főfogás akár ki is maradhat. Ez a leves remekül laktat, főleg, ha egy nagy adag fokhagymás-fűszervajas kenyér is kerül mellé.

2021. október30., 12:52

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek