Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel

Ahogy szoktuk, most is egy gyors, nagyon egyszerű, de szuper finom fogást hoztunk. Nem kell az ünnepekig várnod azzal, hogy kipróbáld, egy sima hétköznapot is feldob ez a tartalmas és különleges leves.

Vannak ételek, amiknél egyszerűen nem lehet megúszni a munkát, de ez a szuper gesztenyeleves nem ilyen. Ha még egyszerűbben készítenéd, természetesen bolti zöldségcsipszet és akácmézet is használhatsz hozzá. Az édes, gesztenyés leves ízét szuperül kiemelik a sós és köménnyel megszórt céklafalatok. 

Már csak a cékla hiányzik mellőle.
Már csak a cékla hiányzik mellőle.andjic

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 deka édes gesztenyemassza
  • 1 mokkáskanál
  • 4 evőkanál cukor
  • 8 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Elkészítés: dobd egy turmixgépbe az összes hozzávalót hidegen, előbb a gesztenyemasszát és a port, majd mehet hozzá a többi összetevő is. Az egészet lassan kezdd melegíteni kis lángon. Amikor már krémes és sűrű, akkor van kész. Ekkor mehet a tetejére egy jó adag fűszeres-sós céklacsipsz és egy vékony csík gesztenyeméz.

Hogy hogyan készüljön a céklacsipsz? Vágd vagy reszeld minél vékonyabb szeletekre (1-2 milliméteresekre) a céklát, aztán dobd bő, forró olajba. Amikor megsültek, sózd és borsozd őket, majd szórj rá egy kevés őrölt köményt is. 

Ha a csipsz túl merész húzás lenne otthon, akkor aszalt meggyet és vajban megforgatott forró főtt gesztenyét dobj a tetejére.

kapcsolódó Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta
Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta

Puha kakaós piskóta, könnyű gesztenyehab, kicsi meggylekvár és csokikrém – légies, őszies, és nem diétás.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Forró, krémes gesztenyeleves baconnel – egyszerű és nagyon kiadós vacsorahelyettesítő

Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.

2021. november9., 09:24

Ez a legfinomabb vegán fogás: sült növényi sajt grillezett csilis-mézes ananásszal

Hogyha szeretnél egy kicsit egészségesebb fogásokat enni így az ünnepek után, de nem mondanál le a legfinomabb ízekről, ezt a remek sajtos receptet készítsd el!

január14., 06:32

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

Emlékszel rá? Így készítsd el gyermekkorod kedvencét, a csokiszalámit!

A kekszszaláminak is nevezett finomság összeállítása olcsó, nagyon egyszerű és akár variálhatod is egy kis rummal, kávéval, vagy épp narancshéjjal.

január20., 06:32

Egészséges és finom: meleg saláta fügével és gesztenyével

Csak dobd bele a két legfontosabb hozzávalót, és készíts egy pikáns mézes-mustáros öntetet ehhez a salátához! Önmagában, krutonnal vagy egy nagy szelet grillezett csirke alatt is nagyon finom.

2021. november10., 10:24

Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

január19., 06:32

Mustra