Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

Egy kevés bacon sem rossz mellette.
Egy kevés bacon sem rossz mellette.Johner Images

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 0.5 darab lila káposzta apróra vágva
  • 2 darab cékla
  • 2 darab körte felkockázva
  • 3 ek. olaj
  • 10 deka csemegekukorica

Az öntethez

  • 4 ek. majonéz
  • 4 ek. tejszín
  • 5 deka kéksajt
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 mk. mustár
  • 1 mk. barna cukor
  • 3 ek. almalé
Recept idők

Elkészítés:

Az olajban puhítsd meg lefedve a befűszerezett lila káposztát, közben főzd meg a céklát. A felaprított zöldségeket keverd el egymással. Dolgozd össze az öntet hozzávalóit, és tálald a saláta mellett. Sült baconszeletekkel és friss ciabattával gyors és majdnem egészséges vacsora lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek