Tiktokozni nagyon nem boomer időtöltés – két perc alatt millió infóval találkozol, a konyhai tippektől a szerelmi jótanácsokon át egészen addig, hogy megnézheted, ki hogyan tátog vagy táncol a kedvenc slágerére. De vajon mit használhatsz az itt látott infók közül közül a konyhában? Mutatjuk, mik azok az információk, amik 2020-ban a TikTok nélkül talán ki sem derültek volna.
A palacsintatésztából készült mini gabonapehely ötlete vírusként terjedt
Az emberek miniatűr palacsintákat kezdtek készíteni tavaly, és egy tálba töltötték őket, ahelyett, hogy tányérra pakolták volna őket. Így született a palacsinta-gabonapehely, ami persze nem az, de jobb neve egyelőre nincs. Csak tejjel kell leöntened a tökéletes élmény érdekében. Ehhez a sűrűbb, vajas, amerikai palacsintatésztát érdemes használnod és valamilyen flaskát, amin át apró cseppekben öntheted a tésztát a palacsintasütő forró felületére.
Erre hajaz a kekszes reggelizőpehely ötlete is, amiben előregyártott linzertésztából kell összedobnod az apró falatkákat, majd azt leönteni tejjel.
Talán nem véletlen, hogy egy-egy ilyen pepecselős trend abban az évben terjedt el, amikor mindenkinek tízszer annyi szabadideje volt, mint korábban. Az otthon töltött idő kreatívvá tesz, ha te is unatkozol, készítsd mikrofinomságokat!
Miután apró palacsinták és sütik lepték el a TikTokot, a felhasználók még kreatívabbak lettek miniatűrügyben. Így születtek meg minifánkok, mini tükörtojások, -muffinok és -pizzák.
Miniügyben Shay és Steph, a @soflofooodie oldal üzemeltetői elmondták az Insidernek, hogy szerettek volna létrehozni valamit, amit rajongóik sehol máshol nem találhatnak meg a közösségi médiában. „Úgy döntöttünk, hogy egy egész minireggelit készítünk pirítóssal és szalonnával – mondták. – Van valami mulatságos a miniételekben, ami magára vonja az emberek figyelmét. Akkor miért ne szórakoznánk vele?”
Amint a hőmérséklet melegedni kezdett, a TikTok népe a hideg szőlőt kezdte enni
Mit hideget, fagyasztottat! Ezt az egyszerű gyümölcsöt olyan édességgé változtatták, ami szerintük olyan ízű volt, mint a savanyú cukor. Ehhez csak néhány csepp lime kellett az édes falatokra.
Az egészséges trükk első igazán népszerűvé vált videóját Mia Wilson blogger tette közzé, aki elmondta az Insidernek, hogy az ötletet a Redditről szerezte. „Az édesség rabja voltam, és a savanyú cukor és gumicukor volt a kedvencem. Szeretem, hogy ez egészségesebb alternatíva, miközben kifejezetten hasonló ízű, mint a cukorkák” – állítja a fagyos szőlőszemek egyik legnagyobb rajongója.
A vegán szalonna trendje a TikTokon is felbukkant
Vegánnak lenni épp trendi, így vegán ételek receptjeit közzétenni is menő húzás. Főleg, ha a végeredmény olyasmi, aminek íze az egyik legnépszerűbb élelmiszerére hajaz. A vegán szalonna hatalmas sikert aratott a TikTokon. Tabitha Brown receptje lett az egyik legfelkapottabb, ami juharszirupot, fokhagymaport, vöröshagymaport, folyékony füstöt és füstölt paprikát ad a szeletekhez, majd kisüti őket.
A dalgonakávé a karantén időszakának népszerű itala lett
A dalgonakávé Dél-Koreábol származik, és idén mindenkinek volt ideje pepecselni vele – talán ezért is lett olyan menő. Mivel többen otthon maradtak és a konyhájukban ütötték el az időt, a felhabosított kávé feltöltése a TikTok hatalmas trendjévé vált, és más habos italok kitalálásához vezetett. A trend megjelenése után olyan keverékek kezdtek felbukkanni, mint a felvert kakaó, matcha és Nutella.
A másik népszerű ital, amely körbejárta a világot, a csokibomba-forrócsoki volt. A TikTok felhasználói a siker láttán videókat kezdtek megosztani az áruházban vásárolt csokoládégömbökről, amelyekbe pillecukorrot és forrócsoki-keveréket töltöttek, majd összeragasztották. Forró tejjel leöntve a csokibomba szétolvadt, és klassz forró csoki lett a végeredmény.
A felhőkenyér
Ez a habos édesség színes műalkotásokkal töltötte meg hírcsatornáinkat, amik úgy néztek ki, mintha egyenesen egy rajzfilmből léptek volna ki. A trendet ezen a felületen egy @linqanaaa felhasználó indította el, aki tojásfehérjét kevert el cukorral és kukoricakeményítővel fura, nagyon puha kenyér elkészítéséhez.
Abigail Hwang-Nable, az @abimhn üzemeltetője az Insidernek elmondta, hogy a színes furcsaság ötletét akkor eszelte ki, amikor úgy döntött, egy kevés ételfestéket is ad a finomsághoz. A halványkék felhőkenyér végül szenzációvá vált a TikTokon: több mint 30 millió megtekintést gyűjtött össze.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
.