Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

Bármelyik kedvenc sajtoddal finom.
Bármelyik kedvenc sajtoddal finom.BDMcIntosh

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka mozzarella felszeletelve
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé
  • 20 deka csirkemell felkockázva
  • 0.5 üveg pesto
  • 6 közepes darab kaliforniai paprika
  • olaj a sütéshez
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt főzd negyedórán át az alaplében, majd lefedve tedd félre. Közben a zsiradékon süsd a csirkefalatokat a fokahgymával és a fűszerekkel fehéredésig. A paprikákat csumázd ki, majd ezek után keverd el egymással a csirkét, a pestót és a bulgurt, és ezzel töltsd meg a zöldségeket. Süsd 25 percen át, majd olvaszd a tetejére 10 perc alatt a sajtot. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek