Fahéjas bulgurral töltött paradicsomok – előételként és köretként is remek

Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.

Friss petrezselyemmel a legfinomabb.
Friss petrezselyemmel a legfinomabb.Pinkybird

Hozzávalók

  • ízlés szerint só, bors, csili, fahéj, füstöt paprika
  • 4 nagyobb darab paradicsom
  • 1 bögre bulgur
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 20 deka mozzarella
  • 1 kevés reszelt citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd 10 percig a bulgurt vízben vagy alaplében, majd lefedve hagyd pihenni. Közben a paradicsomok közepét kapard ki és süsd meg egy kicsit mindegyiket. Ha ezzel megvagy, keverd a bulgurhoz az ízesítőket, és töltsd meg vele a paradicsomokat. Ha sajtot is teszel rá, pirítsd rá 10 perc alatt a sütőben. Húsos változatban egy kevés tonhallal teheted még gazagabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek