A fokhagymás bulgurgolyók pitában és paradicsomszósszal is finomak

Univerzálisan felhasználhatók ezek a klassz bulgurfasírtok, amiket összedobni akkor is remek döntés, ha maradt egy nagy tányér köret ebédről, és nem szeretnéd kidobni a megmaradt adagot.

Paradicsomszósszal is finom, olaszosan.
Paradicsomszósszal is finom, olaszosan.peredniankina

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy szelet tejbe áztatott kalács
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, vöröshagymapor
  • 1 kisebb darab tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem vagy snidling apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a bulgurt vízben vagy alaplében 15-20 perc alatt, közben dolgozd össze egy tumixban a többi hozzávalót. Ha ezzel megvagy, add a keverékhez a bulgurt, fűszerezd, és adj hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyen formázható fasírtalapanyag legyen a végeredmény. Adj neki fél órát a hűtőben, forgasd meg mindegyiket zsemlemorzsában, majd bő, közepesen forró olajban süsd készre a fasírtokat. Paprikával és köménnyel magyaros hangulatot adhatsz neki.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek