Paradicsomszósszal is finom, olaszosan.peredniankina
Hozzávalók 4 személyre
- 1 bögre bulgur
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy szelet tejbe áztatott kalács
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió, vöröshagymapor
- 1 kisebb darab tojás
- zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem vagy snidling apróra vágva
Elkészítés:
Főzd puhára a bulgurt vízben vagy alaplében 15-20 perc alatt, közben dolgozd össze egy tumixban a többi hozzávalót. Ha ezzel megvagy, add a keverékhez a bulgurt, fűszerezd, és adj hozzá annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz ahhoz, hogy könnyen formázható fasírtalapanyag legyen a végeredmény. Adj neki fél órát a hűtőben, forgasd meg mindegyiket zsemlemorzsában, majd bő, közepesen forró olajban süsd készre a fasírtokat. Paprikával és köménnyel magyaros hangulatot adhatsz neki.